2014-02-14
Uppsala Magic & Comedy!
Nu är det äntligen på gång! www.uppsalamagicandcomedy.se
En festival med magiker, stå-upp komiker, familjeföreställningar, skrattyoga, improvisationsteater och massor med annat skoj. 56 artister från fyra världsdelar kommer att underhålla under tre dagar. Festivalen äger rum på Uppsala stadsteater 25 - 27 april 2014. Jag skulle vilja slå ett extra slag för http://uppsalamagicandcomedy.se/show_from_the_dark.php som är en trolleriföreställning helt i mörker. Den är utformat så att personer med synskador ska kunna uppleva magi. Den kommer blir helt fantastisk! Hoppas att vi ses på festivalen.
2011-05-18
27 shower i Hollywood.
Nu har jag kommit tillbaka efter 27 föreställningar i Hollywood samt en i Batavia, NY state. Det har varit en riktigt inspirerande resa på flera olika plan med massor av nya ideer som ska implementeras. Kul!
2011-03-07
TV4, Malou efter tio
www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=johan_stahl_trollar&videoid=1272455
/> www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=intervju_med_johan_stahl&videoid=1272460
/> www.tv4play.se/nyheter_och_debatt/efter_tio?title=champagnelunch_med_lars_ohly_hannah_arnhog_och_malena_laszlo&videoid=1272470
2010-12-30
Sammanfattning, min karriär 2010
* 30 shower på The Magic Castle i Hollywood
* Besökte världens mest prestigefyllda close-up magic festival, 4F convention utanför Buffalo.
* Vann Peoples choice award i San Diego, vid International Brotherhood of Magicians årliga kongress.
* Vann första pris och Peoples Choice Award i Atlanta vid Soceity of American Magicians årliga tävling.
* Två shower och ett seminarie i Japan.
* Fyra shower i Sydkorea.
* Två shower i Spanien.
* En i England.
* En i Ungern.
* Två i Danmark.
* 15 egena shower i Uppsala.
* Släppte två egna DVD som coachar trollkarlar. Båda säljs world wide. Den ena har även översatts till japanska och kommer publiceras under början av 2011.
* Producerade “En visuell biografi” som på ett visuellt sätt beskriver hela min karriär på 32 sidor med 101 bilder och massa text.
* Hjälpte Magic bar att boka alla deras artister under 2010.
* Drog igång en stödgala för Haitis offer.
2010-12-20
15 föreställningar på Flustret
Nu har jag gjort 15 stycken föreställningar på anrika Flustret i Uppsala. Stort tack till de 2000 personer som kom och såg showen, till mina underbara gästartister och personalen på Flustret som alltid fick mig att känna mig varmt välkommen! Nu har jag endast två gig kvar innan jul, sedan fem dagars semester.
2010-10-06
14 Shower i Uppsala.
En Magisk Afton med Johan Ståhl och vänner

Johan Ståhl kommer att göra 14 föreställningar på Flustret i Uppsala.
Med sig varje vecka har han två gästartister. /> www.johanstahl.se /> http://www.flustret.se/event/julbord

26-27:e nov
Sanna Carlstedt - http://www.sannacarlstedt.se/
Thomas Oredsson - http://www.oredsson.nu/

1-4:e dec,
Anna-Lena Brundin - http://www.annalenabrundin.nu/
Ola Söderholm/> http://www.ftwproductions.se/2010/06/04/valkommen-ola-soderholm/

8-11:e dec
Fredrik Andersson - http://www.ftwproductions.se/komiker/fredrik-andersson/
Delar av "Afro" - http://www.myspace.com/afrochoir

15-18:e dec
André Wickström - http://www.andrewickstrom.com/
Patrik Elmnert - http://www.patrikelmnert.com/
2010-05-13
Hollywood, Buffalo och Las Vegas 2010
Jag har nu kommit hem efter fantastisk resa i USA! Först var jag på en magikongress där man måste bli inbjuden för att få komma. Alla är tvungna att uppträda och det var en majoritet av artister som jag ser upp till. Så att få uppträda (och få snälla ord av) för alla de var en oerhört spännande upplevelse.

Vidare flög jag ner till Hollywood för att uppträda på The Magic Castle. Denna gång så var jag i close-up rummet där jag under denna vecka gjorde 30 föreställningar på en vecka. (fyra per kväll, samt två lunchshower på fredagen). Det var en minst sagt unik vecka, det var nämligen Rudy Coby (90-tals ikon bland trollkarlar) som gjorde come-back! Han hade bjudit in sina vänner, så det var oerhört många bra artister just denna veckan. Den enda akten som inte var specialinbjuden av Rudy var... jag. Vilken tur jag hade som kom just denna vecka!

Efter den underbara jobbveckan i Hollywood hyrde jag en bil och åkte till Las Vegas för att fylla på med inspiration. Eftersom att jag bara var där fyra heldagar så passade jag på att bara se toppenshowerna! Penn&Teller hade skapat ett nytt intro nummer, spännande att se. Mac King var som vanligt i sitt esse. Även om jag har uppträtt i Las Vegas så måste jag säga att det vore skoj att någon gång få göra en längre show i The entertainment capitol Las Vegas.
2010-03-11
Danmark
I morgon åker jag iväg till Danmark för att coacha 100 stycken trollkarlar. Det är en kongress för yrkesmän och glada amatörer som kommer inspireras och coachas hur de blir bättre trollkarlar. Ska bli riktigt skoj!
2010-01-18
Välgörenhetskväll för Haiti.
2010-01-01
2009.
Vad jag gjorde 2009?

Jag blev svensk, nordisk och italiensk mästare i trolleri.

Jag kom trea i världsmästerskapen i trolleri i trolleri i Peking och vann International Magic competition i London.

Jag gjorde 15 shower på The Magic Castle som Featured performer.

Jag gjorde min egen föreställning på Uppsala Stadsteater.

Jag köpte en stor fin lägenhet.

Jag gifte mig med mina drömmars kvinna.

Jag spelade in mitt livs första DVD.

Jag var med och invigde nordens första restaurang med magitema.

2009, mitt livs bästa år... hitintills.

2010 ska jag...
2009-12-04
Succé i London!
Som jag berättade i förra nyhetsinlägget så har jag nu varit i London och tävlat. Det var hård konkurrens, men efter att de nio jurymedlemmarna hade haft sammanträde så stod det klart att segraren kom från Sverige! Det var alltså jag. Riktigt kul! Speciellt eftersom jag ställde upp förra året och missade pallplats. Hårt arbete lönar sig.
Efter vinsten fick jag erbjudanden om att uppträda i USA, Korea, Spanien, Ungern, Israel, Ryssland mm. Man måste våga förlora för att kunna vinna.

Magicbar är nu invigt och driften är igång! Tisdag till torsdag är det barmagic, trollkarl som står i baren och showar (gratis entré). Fredag och lördagar är det mingeltrolleri vid borden samt scenshow. (125:- entré). Den 12:e december är jag huvudartist, kom och titta om ni vill!
Berätta för alla ni känner att Stockholms häftigaste restaurang ligger på Karlaplan 6.
2009-11-26
London, Stockholm och Uppsala
I morgon sticker jag till London eftersom att på lördag ska jag tävla. Det är en riktigt duktig kille från Korea som är med. Håll tummarna för mig!

30:e nov inviger bla jag och Tobbe trollkarl den nya trollerirestaurangen i Stockholm. Magic bar!

2:a och 3:e dec är jag gästartist på Flustrets julshow, Uppsala.

12:e dec är jag "Headliner" på Magic Bar, Stockholm. Det kan bli riktigt skoj!
2009-10-21
Italiensk mästare... också.
I helgen var jag i Italienska Abano Terme (strax utanför Venedig) och tävlade i öppna italienska mästerskapen i trolleri. Det var tävlande från Brasilien, Korea, Japan, USA, Italien och jag ifrån Sverige. Det gick bra, så nu kan jag även kalla mig för italiensk mästare i trolleri. Det låter lite konstigt, men det är kul!
2009-09-08
Hösten är här.
Nu är jag igång igen efter bröllop och smekmånad! Det var en otrolig upplevelse att vinna 3:e pris i världsmästerskapen i trolleri, men det kan inte jämföras, inte ens i närheten, utav att gifta sig med kvinnan man älskar!

Jag har nu börjat skissa på planer inför framtiden, mycket skoj är på gång. Shower, en Varité föreställning på Regina teatern, fyra tillfällen samt att jag har siktat in på världsmästerskapen i trolleri 2012 i Blackpool, England. Skam den som ger sig :)
2009-08-08
Efter Kina.
2009-08-02
3:e plats vid världsmästerskapen i trolleri!
Vid den stora prisutdelningen under världsmästerskapen i trolleri så fick jag ett tredjepris i close-up magi! Jag är oerhört glad och stolt över min placering och insats. "Det är vägen som gör mödan värd". Det har varit en 19 månader lång väg med många hinder och snirkliga vägar. Men nu när jag ser tillbaka så måste jag säga att de kraftiga kurvorna var roligast.

Tack till alla som varit med och stöttat mig fram till mitt pris vid VM!
2009-07-29
Världsmästerskapen i Peking.
Nu har jag tävlat!
Jag är riktigt nöjd med min insats, inga misstag, skönt flyt och riktigt snyggt avslut i musiken.

Nu får vi se hur långt det räcker...
2009-07-26
Incheckad i Peking.
Jag är nu på plats i Peking. Alla väskor kom fram och vi slapp sitta i karantän pga att någon på planet hade suspekt feber. Det känns väldigt bra faktiskt. Jag är lugn och tycker mest att det ska bli väldigt skoj att få visa upp vad jag har jobbat på de senaste två åren. Om det räcker till final får juryn bestämma på onsdag då jag tävlar. Jag kommer att tävla mitt i natten till onsdagen svensk tid.

Håll tummarna för mig!

2009-07-21
Fullspäckat schema!
Det har varit en tuff men rolig vår/sommar. Jag har gjort 15 föreställningar som huvudartist på The Magic Castle i Hollywood, spelat fyra fullsatta föreställningar av min egen trollerishow på Uppsala Stadsteater, vunnit Svenska och Nordiska mästerskapet i trolleri, samt att jag om två dagar åker till Kina för att tävla vid världsmästerskapet i trolleri.

Idag var jag på TV4 Nyhetsmorgon och "övade" på den första halvan av min tävlingsakt.
http://tv4play.se/aktualitet/nyhetsmorgon?videoId=1.1103720&selId=1.923808&currPage=0

Håll tummarna för mig nästa vecka!
2009-04-25
Featured performer i Hollywood.
Jag befinner mig just nu i Hollywood och jobbar på The Magic Castle. Som vanligt riktigt skoj att få uppträda på världens kanske mest kända magiscen. Dessutom så är det lite extra kul eftersom att det trillar in "berömda" människor titt som tätt. I förrgår uppträdde jag för killen som regisserade bla Glatdiatior samt Thelma&Louis, och igår för killen som fick en Oscar för theme music till Magnolia. Varje vecka så promotar Magic Castle en av de ca nio artister om uppträder lite extra, något som de kallar Featured performer. Till min stora glädje märkte jag att det var jag den här veckan! Klart man blir glad och lite stolt!
2009-04-13
Hollywood via Las Vegas.
Det har varit hektiska dagar att få allt klart inför resan. Intervju med tidningar, TV och radio. Prylar till showen som ska fixas och grejas. Saker som ska inhandlas. Rekvisita som ska klippas och klistras. Men nu är allt klart! Allt är packat och klart! Imorgon bitti bär det iväg till Las Vegas. Sex dagar med inspiration i trolleriets heliga stad. Det kommer bli Penn&Teller, David Copperfield, Mac King, Cirque du Solei mm. Därefter blir det en biltur till LA och Hollywood, där 21 föreställningar på The Magic Castle väntar. Det som jag ser fram emot mest är nog att få göra min tävlingsakt 21 gånger för några av världens bästa magiker. Hoppas att det har bra tips och ideer att komma med inför VM i Kina.

Foto: Intervju med TV4 Uppland inför Mitt liv som trollkarl.
Showdatum:
6, 7 maj.
13, 14 maj.
2009-04-05
Inför Hollywood.
Jag håller just nu på med de sista förberedelserna inför The Magic Castle i Hollywood. Det är saker som ska fixas, prylar som måste inhandlas, finjusteringar på trick osv. Dessutom så ska man svara på frågor i media. Jag har varit och pratat i Radio Uppland, intervju i Uppsala Nya Tidning, nu på tisdag så kommer TV4 och intervjuar mig på Stadsteatern. Det är mycket som ska fixas för om sju dagar sticker jag ”over there”.

Bild: Radio Uppland
2009-03-21
Jag ska bara...
Det har varit en hektisk och rolig vecka.

Söndag:
Jag trollade på Stå-upp klubben Big Ben på Söder i Stockholm. Det blev ett kul avbrott från alla stå-uppare. Big Ben är en gratisklubb som kör varje söndag året om. Har du möjlighet att svänga förbi, gör det. Det är en blandning av erfarna komiker som provar nya skämt och nervösa komiker som kastar sig ut för stupet för första gången.

Tisdag:
Magikväll på Kalmar nation i Uppsala. De har en väldigt bra stå-upp klubb en gång i månaden, men denna gång hade de trolleri som tema. Det var Peter Brynolf, Håkan Berg, Tom Stone samt att jag fick avsluta kvällen. Det blev en riktigt rolig kväll, alla ”trollisarna” körde sig grej med sin stil. Så det blev både varierat och spännande.

Onsdag:
Stå-upp klubben Gasta i Gävle. Jag hade fått äran att köra ”support”, 20 minuter skämt innan Thomas Oredsson stampade upp på scenen. Det var första gången som jag körde så mycket material med bara stand-up… men det gick faktiskt riktigt bra, om jag lite ödmjukt får säga det själv. Gefle dagblad var där och recenserade.
http://gd.se/noje/1.858569

Torsdag:
Det var tjejkväll på Gävletravet. 458 kvinnor hade samlats för att dricka vin, äta mat, snacka och ha trevligt… samt prova på att spela på hästar. Jag var konferencier/lekledare för tillställningen. Riktigt galet! Det är sprutt på tjejerna i Gävle med omnejd!

Fredag:
Salong Giraff, Folkoperan. Detta konceptet brukar i vanliga fall köra på Orionteatern, men vid detta tillfälle så var det istället på Folkoperan i Stockholm. Det är en föreställningen som är svår att förklara. Det är typ som en varité, fast ändå inte. Igår var det bla dansande brandmän, mimartister, jonglörer, fuldansare, sångare, poeter samt en trollkarl. Biljetterna har sålt slut de senaste tre åren, så håll ögon och öron öppna och hugg till om ni lyckas på tag på en biljett eller två. Man vet aldrig vad man kommer få se på Salong Giraff.

Bild: Folkoperan innan genomgång.
2009-03-13
En underbar känsla!
Efter 15 månaders grubblande, övande, slipande, byggande... stod jag som segrare vid Svenska mästerskapen i trolleri. 2008 hade jag bara jobbat under tre månaders tid och då kom jag tvåa i min gren.
2009, efter drygt 1000 timmars arbete, så fick jag högst poäng i hela tävlingen.
Oj vad glad jag är i det här klippet!


2009-03-09
Svensk mästare i trolleri!
Igår var det dagen med stort D. Jag har övat på en trolleriakt under de senaste 15 månaderna. Slipat, övat och uppfunnit. Igår var det svenska mästerskapen i trolleri. Det hade redan innan flaggats om det tuffaste startfältet någonsin. Vid prisutdelningen så fick jag motta Grand Prix i close-up trolleri och kan nu titulera mig som Svensk mästare i trolleri. Kul! Tack vare det så kommer jag att få representera Sverige vid VM i Kina nu i sommar. Men innan dess så kommer jag att värma upp vid Nordiska mästerskapen i Köpenhamn samt på Magic Castle i Hollywood. Det kommer bli en riktigt kul tid framöver
2009-02-26
biljettförsäljningen börjar imorgon kl 12.
2009-02-25
Rusning till biljettkassan.
Det är än så länge inte möjligt att köpa biljetter till "Mitt liv som trollkarl", men biljetterna kommer att släppas inom några dagar. Kul att det är så många som vill komma!
2009-02-24
Mitt liv som trollkarl.
Nu är det äntligen klart!
Nu i vår så kommer jag att sätta upp en egen föreställning på Uppsala Stadsteater. Jag kommer att ha med mina bästa och senaste trolleritrick samt att jag kommer att berätta om mitt liv som trollkarl. Varje föreställning har jag dessutom en gästartist som uppträder varpå jag och publiken får ställa frågor.

6:e maj Kungliga akademiska kapellet (delar av)
7:e maj Thomas Oredsson
13:e maj Tobbe Trollkarl
14:e maj Hemlig gästartist

Entré 200:-
Showstart 20.00
Uppsala Stadsteater
Salongen
Kungsgatan 53

Om du vill vara säker på att få plats, så är det bäst att boka biljetter via Stadsteaterns biljettförsäljnig.
Telefon 018-14 62 00 www.uppsalastadsteater.se

2009-02-02
En vecka med stand-up och utmaningar.
Under veckan som har gått så har jag hunnit med ett antal olika föreställningar. Bland annat så har jag gjort tre olika stå-upp gig på tre olika klubbar i Stockholm. Två gick riktigt bra och den sista var lite trögare. Riktigt skoj att köra så mycket stand-up såhär inför premiären på Uppsala Stadsteater imorgon. Dessutom så fick jag en trolleriföreställning under minst sagt utmanande omständigheter. Alla hade blivit av med sina jobb, sorgligt nog, och jag hade som uppgift att underhålla de på avslutningsfesten. Det gick helt ok under omständigheterna, men det var precis som ni misstänker, något konstig stämning.
2009-01-24
Våren 2009
Jobben trillar in, min Stå-upp klubb Comedy Corner kör igång på Uppsala Stadsteater och SM i trolleri närmar sig. Det kommer att bli en riktigt bra och spännande vår. Jag håller även på att förhandla om en egen show på ett större ställe. Om det blir av så kommer jag få jobba så svetten rinner i vår. Förutom SM, NM och VM i trolleri, så har jag alltså en stå-upp klubb att driva. Jag har en hel del andra stå-upp gig inbokade, trollerijobb samt att jag ska iväg och jobba på Magic Castle i Hollywood igen. Skoj!

Förra gången som jag var i Hollywood och uppträdde på Magic Castle så träffade jag en extremt duktig trollkarl vid namn Shoot Ogawa. Han är japan, men bor i Hollywood. Vi lärde känna varandra och jag erbjöd mig att boka in en seminarieturné till honom. Den har han nu precis avslutat. 12 städer i tre länder på 13 dagar. Han fick det fullt upp! Jag såg honom i Uppsala och jag blev återigen väldigt imponerad hur duktig han är. Så jag skjutsade ner honom till trolleriklubben i Norrköping och såg honom där också. Extremt inspirerande!

Bild: Shoot Ogawa
2008-12-06
21 föreställningar till i Hollywood
Det är nu klart att jag kommer att uppträda en sväng till på The Magic Castle i Hollywood. Riktigt skoj! Jag fick samma scen som förra gången, Parlour of Prestidigitation. Och samma tid, dvs den avslutande föreställningen. Kanon! Det som är så skoj med just den scenen är att man har en egen föreställning, tre gånger per kväll under sju dagars tid. Den här gången vet jag dessutom hur scenen ser ut, hur publiken beter sig (ungefär, människor är såklart olika) samt att jag känner till ”Slottet”. Är ni i Hollywood 20-26:e april 2009, säg till, så tar jag in er som gäst. Det är ”members only” egentligen.

Ikväll var jag i Mariefred och gjorde en föreställning för ett större företag. Trevlig stämning, bra show. När föreställningen är över så får jag mitt livs snyggaste stående ovation! Det som händer är som hämtat ur en Hollywoodfilm då alla ställer sig upp exakt samtidigt. Snyggt! Jag bockar, och när jag tittar upp igen så står hela publiken upp. Jag älskar mitt jobb! Så här borde alla ha det på sitt jobb i slutet av dagen :)

Bild: Middag i loge med min Macbook som sällskap.
2008-12-02
Göteborg, London och Uri Geller.
Nyss hemkommen ifrån en sju dagar lång ”turné”. Jag började med fyra dagar i Göteborg där jag jobbade på Läkarmässan. Jag hann med att uppträda för ett stort gäng läkare och hade dessutom riktigt skoj på köpet. Ena kvällen var jag och hälsade på min kollega Gaston på Cabarét Lorensberg. Spännande tema på showen samt att Gaston gjorde ett riktigt bra jobb. Kväll nummer två körde jag igenom min nya akt på stå-upp klubben ”Kul på svenska”. Jag körde på engelska och med alla moment. Det gick riktigt bra. Sedan åkte jag vidare till London, för att gå på trollerikonvent och tävla. Tävlingsdagen kom, och det var tyvärr inte min dag. Det gick helt enkelt inte som det skulle, jag kom inte till min fulla potential. Tyvärr. Så jag kom precis nedanför prispallen. Bittert, men detta var ändå ”bara” ett delmål. I mars är det SM och sedan i sommar så är det VM i Peking. De andra dagarna var däremot kanon! Jag och Carl-Einar Häckner hängde med de engelska trollkarlarna på kvällarna. Dessutom så hade jag äran att träffa Uri Geller, ni vet han med de böjda skedarna. Han frågade dessutom om jag ville ha en bild med honom. Visst. Sista kvällen åkte jag och tittade på min absoluta favorit komiker just nu, Jimmy Carr. Det var en stor lokal med ca 2500 personer. Enormt bra! I showen fanns det en frågestund där publiken fick fråga vad som helst. Jag passade på att fråga om han ville komma till Sverige och köra stand-up. Han påpekade att detta inte var det vanligaste sättet att boka komiker, ”men visst, det vore kul”. Jag har nu kontaktat hans management, så vi får se. Vore enormt kul att få en så grym komiker till Sverige.

Foto: Jag och Uri Geller
2008-11-18
Mosebacke.
Det är nu bara tio dagar kvar tills jag åker till London för att tävla. Akten är fortfarande inte 100% klar. Idag när jag tänkte lägga in spurten så vaknade jag med världens dunderförkylning. Inte nog med det, jag skulle på show på kvällen. Men som uttrycket säger, The show must go on… Två Alvedon senare gjorde jag min debut på Mosebackes stora scen. Det var min kollega Zeid Andersson som hade bjudit in mig till hennes krogshow, ”En liten jävla Broadwayshow”. Riktigt trevligt!

Bild: Zeid Andersson, Mosebacke
2008-11-16
En fredag på Gondolen...
Tiden rinner på…

…dagarna fullkomligt springer iväg. Jag håller på och förbereder mig inför en stor tävling i London, Ron MacMillan International Magic Competion. 16 tävlande ifrån 10 olika länder. En av killarna kom till final i senaste VM i trolleri. I både scen och close-up. Två av de andra killarna har jag på DVD i bokhyllan. Det är riktigt tufft startfält, men det känns ändå bra. Förlorar jag så har jag förlorat mot några utav världens bästa. Om jag vinner… ja… då är det riktigt bra. Min akt börjar bli klar, jag har kört den tre gånger för publik i helgen. Och om jag får säga det själv, så gick det bättre än jag trodde att det skulle. Men det är ändå massa kvar att göra. Finalen/avslutningen är tex inte klar än, vilket är en viktig del :)
28:e november åker jag till London, 29:e är det tävling. Jag startar som nr 12.

Jag var konferencier för Röj-en-minas designfinal på Gondolen i fredags. Det var tredje års elever från olika gymnasieskolor som hade skickat in designförslag för att motverka minor. Det var jag, Elin Lanto, Lasse Åberg och stå-upp kollegan Henrik Elmér som stod för prisutdelning och showande.
Det är verkligen svårt att förstå hur människor kan lägga ut minor, som kan ligga i marken långt efter att krigen är slut. Majoriteten av alla minoffer är tyvärr civila, och många utav dem barn. Vill ni ställa upp och skänka en slant för att röja minor:
http://www.fn.se/roj-en-mina/

Bild: Gondolen, Röj-en-mina designfinal
2008-10-21
5 års jubileum
Igår var jag på 5 års jubileum för mitt managementbolag, Artist & Eventbolaget. De hade bjudit in sina artister och bjöd på mat och dryck. Väldigt skoj att få träffa kollegor som annars bara träffar när man själv är ute och jobbar. Sångare, dansare, komiker men även alla trollerikollegorna. Axel, John Houdi och Julien Dauphin. Precis som på alla firmafester så var den en person som skulle spexa och sjunga ”…han tog av sig sin kavaj, sparkade av sig båda skorna…”. Skillnaden var att i just det här fallet så var det Lasse Berghagen själv. Väldigt skoj! Stort tack Markku och Vicky för en väldigt trevlig kväll!
2008-10-14
Magisk Weekend.
I torsdags åkte jag ned till Lund. Slutdestinationen var norra Europas största trollkarlskongress, Magisk Weekend. Där samlas varje år 500 trollkarlar för att diskutera och uppleva trolleri. I år hade jag fått äran att vara konferencier för fredagens scenshow. Verkligen skoj att få uppträda där och då för alla mina kollegor och vänner. En av artisterna som var med i showen var Rick Merill, regerande världsmästare i trolleri. Trots sina framgångar så var han en oerhört jordnära personen och dessutom väldigt trevlig. Jag var dock tvungen att åka redan på lördag morgon eftersom att jag hade en föreställning på Aspa herrgård som ligger utanför Örebro. Så det var bara att hoppa in i bilden och åka ifrån alla trevligheter… Men, väl på plats på Aspa Herrgård så möttes jag utav en väldigt mysig och trolleriintresserad publik. Vilket resulterade i en riktigt skön kväll.

Bild: Anders Ripa /> http://www.flickr.com/photos/ripa
2008-10-08
Lund och tidningen Magiskt.
Det rullar på för fulla muggar. Jag har varit ute och jobbat mycket på stå-upp klubbar runt om i landet. En rolig grej hände i Gävle på klubben Gasta. Efter att jag har kört så skulle egentligen Lasse Karlsson köra, som är kvällens huvudartist. Men istället kommer Magnus Betnér upp och kör fem minuter. Han hade uppträtt på ett fyllt konserthus i Gävle, men bestämde sig att stötta den lokala Comedyklubben. Bra!
Förutom en bunt med företagsevent så har jag även hunnit att gå på stand-up själv, utan att uppträda själv. Det var SUCK:s 20 års jubileum. En fantastisk uppställning av komiker med bla Henrik Schyffert, Peter Wahlbeck, Babben Larsson, Johan Glans mm. En otroligt bra show!
Imorgon tar jag bilen ned till Lund för att vara konferencier på Skandinaviens största trollkarlskonvent, Magisk Weekend. Jag är nu precis klar med mitt manus, som jag är riktigt nöjd med. Dessutom så har jag ett skojigt ess i rockärmen! Direkt därifrån kommer jag att åka till Aspa Herrgård utanför Örebro för att göra en publik föreställning.
Bilden som ni ser är från tidningen Magiskt. Det är en e-tidning som har gjort en större intervju med mig om hur det är att jobba som trollkarl. Min intervju hittar ni i nr 6 – 2008.

Bild: Omslaget tidningen Magiskt.
2008-09-23
Utmaningar.
Som artist så gäller det att hålla igång, att aldrig sluta utmana sig själv. Just nu så jobbar jag för fullt med flera olika projekt. Självklart jobbar jag på med företagsevent, som har blivit basen för mitt artisteri. Men jag har även bokat in fler shower på stå-upp klubbar än jag någonsin har tidigare. Det blir en spännande utmaning att åka runt på klubbar runt om i landet och underhålla denna massa av människor. Jag är inbokad i Malmö, Stockholm, Gävla, Uppsala, Göteborg och nu kanske Eskilstuna. Riktigt skön utmaning. Nu när det börjar gå bra för mig så vill jag även passa på att ge tillbaka och ställa upp för föreningar/tillställningar som jag gillar och tror på. Jag har varit prisutdelare för en turnering som hette Fairplay, som inte bara bedömde hur många mål dem gjorde, utan också bra uppförande. Jag har hållit ett par föreläsningar för gymnasieungdomar om målbild. Väldigt inspirerande! Vad ambitiösa dagens ungdomar är!
2008-08-19
Skellefteå och Las Vegas.
Jag spenderade hela helgen upp i Norrland, i Umeå och Skellefteå, för ett jobb för ett internationellt företag som firade 60 års jubileum. Det hela gick väldigt bra, kund och bokare var nöjda. Dessutom så var eventbokaren Carina väldigt snäll och tog hand om mig på bästa sätt. Allt var förbokat, hotell, flyg, taxi till och från flygplats samt att hon förbokat restaurang. Strålande.
Nu har jag äntligen fått mitt första pris från World Magic Seminar. Den som väntar på något gott… ”Close-up magic Champion”. Det är nästan så att man blir lite mallig. Men bara nästan.

Bild: Plakett från World Magic Seminar
2008-08-15
Hösten är nu igång...
Idag gjorde jag höstens första föreställning. Det var en festival i Kungsträdgården som heter Ung 08. Jag uppträdde i SL:s tält, samt att jag blev intervjuad efteråt av David Druid och Kodjo Akolor. Det är alltid lite svårare att hålla fokus på en publik utomhus, för det händer saker hela tiden. Fåglar som kvittrar, bilar som brummar. Men jag tyckte ändå att jag gjorde ok ifrån mig. Arrangören berättade efteråt att min show drog mer publik än både Nordman och Magnus Betnér… så då känns det mer än ok. Efteråt besökte jag vänner som uppträdde på Norra Brunn där det just nu är festivalvecka. Vilket betyder att det är fri entré och knökfullt. Imorgon flyger jag upp till Skellefteå för att uppträda under 60 års jubileum för ett stort internationellt företag.

Härmed förklarar jag hösten 2008 invigd!

Bild: Festival i Kungsträdgården
2008-08-13
Edinburgh Fringe Festival
Jag har nu kommit hem ifrån två intensiva dagar i Edinburgh. Där pågår just nu Ed Fringe festival, världens största festival i sitt slag. Det finns mer än 2000 shower med teater, trolleri, stand-up och sång. Festivalen varar under hela augusti månad, och då fördubblas Edinburghs invånarantal. Grymt skoj! Jag har sett några fantasiska shower, en show jag inte visste att jag ville se, en hård, en lång, en dålig och flera inspirerande shower. Den största anledningen till att jag åkte över var för att få se några utav mina favorit trollkarlar ”Barry&Stuart”. Jag hade förväntat mig en gigantisk teatersalong, väl på plats visade det sig att teatern tog in 50 personer… men, showen var precis så bra som jag hade hoppats på. De här killarna har verkligen en unik och originell show. Så nu är jag tillbaka i Sverige, inspirerad att skapa många egna roliga rutiner i höst. Vem vet, jag kanske sätter upp en egen show på nästa års Fringe… Det vore riktigt skoj.

Bild: Streetperformer på Royal Mile i Edinburgh.
2008-07-27
Steve och Jag.
Jag har nyligen kommit hem ifrån en nio dagar lång vistelse i New York City. En fantastisk resa med roliga shower, god mat och strålande sol (37grader). Jag har bla hunnit med att se Mel Brooks kritikerrosade musikal ”Young Frankenstein”, sett gitarrlegenden Les Paul (93 år gammal, ni vet han, Gibson Les Paul), varit på Monday Night Magic. MNM var en trolleriföreställning med en hel rad trollkarlar, framför allt en var riktigt kul att se, Chris Capehart. En äldre man som bjöd på något helt unikt och vansinnigt roligt. Som en extra bonus satt skådespelaren och komikern Steve Martin raden framför mig, så jag hann växla några ord med honom och tacka för en fantastisk biografi. Det som de flesta inte vet är att Steve Martin faktiskt började sin karriär som trollkarl. Om ni vill läsa mer om hans fantastiska liv så rekommenderar jag glatt ”Born standing up” av Steve Martin.

Bild: Steve Martin och Jag.
2008-06-26
No more land mines!
Varje halvtimme drabbas någon av en landmina. Varje år drabbas 20000 personer. Majoriteten av dem är civilbefolkning, en tredjedel av dem är barn. Trots att kriget har upphört för länge sen, så ligger minorna kvar och skördar dödar och lemlästar oskyldiga.

FN har startat något som kallas Globall-cup, en fotbollsturnéring som samlar in pengar för att röja minor. Den svenska turneringen hålls i Enköping, och idag var det invigning. Jag var konferencier för tillställningen, samt att jag gjorde ett litet trollerinummer. Gäster och artister var bla Elin Lanto som sjöng och Lasse Åberg som skötte själva invigningen. Det blev en härlig och varm tillställning. Nu får vi hoppas att dem får in riktigt mycket pengar för att ta bort minor och därigenom rädda liv.

Bild: Sir Paul Mccartney har designat T-shirten.
2008-06-09
KP.
Det har rullat in några jobb till innan semestern, men efter det kan jag lägga alla min energi på att förbereda höstens projekt. Dessutom så ska jag sätta mig ner och skissa på en ny show. För det är som min kära far brukar säga,
”Den som slutar att bli bättre, slutar att vara bra”.
Bilden till vänster är ifrån senaste numret av KP (Kamrat Posten).
2008-06-03
Knivsta & Friskispressen.
I lördags var jag på ett företagsevent i en liten del av Sverige som heter Knivsta. Där jobbade jag tillsammans med bla Fredrik Swahn, en duktig sångare men framförallt en enormt skicklig showartist. Han styrde och ställde med publiken, dem hakade på och älskade det. Sedan var det dags för min scenshow som gick väldigt bra. Jag fick upp två riktigt bra medhjälpare på scenen som charmade både mig och publiken.

Nu finns senaste numret av Friskispressen ute. Där finns en intervju med mig där det bland annat står om min tid som aerobicinstruktör, att jag brukade ladda inför passen med glass och kolasås (det gäller att vara ett gott föredömme) samt lite om min tripp till USA.
2008-05-30
Tre varv runt jorden.
Det är nu sista rycket innan sommaren, de sista eventen, sista Comedy Corner och sista fakturorna ska ut. Även om jag har världens roligaste jobb så ska det bli väldigt skönt med semester om en månad. En sväng till New York och en vecka vid föräldrarnas sommarstuga. Det har varit en hektisk vår med mycket ståhej efter min USA vistelse, så det ska bli spännande att se vad som händer i höst. Jag har fått en del roliga erbjudanden, men vi får se vad som blir verklighet. I onsdags så hade vi säsongsavslutning på min Stand-up Klubb Comedy Corner i Uppsala. Många duktiga stå-uppare samt att jag hade bjudit in Charlie Caper att uppträda. Han är något så ovanligt som en ”streetperformer”. Han har alltså som jobb att uppträda på gatan, skickar runt en hatt efter föreställningen så folk får lägga pengar som tack. Tack vare detta har han lyckats åka tre (!) varv runt jorden! Jag är väldigt imponerad och lite avundsjuk. Det låter så spännande och utmanande! Charlie var kanonbra på en ”riktig scen” också.

Igår var jag på ett företagsevent/kundträff med gänget som tog bilderna till mitt reportage för tidningen Relation (se nedan). Det var helt galet, på en dansloge i mitten av ingenstans, dem hade skottat upp en sandstrand, solen sken och galna upptåg.
Ikväll är det finalen av Talang 2008. Jag ska hålla tummarna för Johan Wellton och trollkarlen Seth Engström.
2008-05-23
Shower innan sommar...
I onsdags var jag och uppträdde med Anna-Lena Brundin på ett klubbgig. Jag blev riktigt imponerad av Anna-Lena, vilket tempo, vilken engergi! Det var helt enkelt en riktigt bra stand-up show! Det är kul att få se och uppleva duktiga kvinnliga komiker, det är tyvärr en mansdominerad bransch.
Igår var jag och stöttade två goda vänner som skulle uppträda på Oscarsteatern. Det var Jonas Ljung och Peter Brynolf som gjorde sin en-timmes föreställning för ett gäng tandläkare. Riktigt skoj att se. Dem har kommit med en hel del nya spännande tankar.
Imorgon ska jag uppträda på Medborgarplatsen med Expressens ”Fotbolls EM-uppladdning”. Det kommer att bli en smula close-up trolleri med mig, diverse tävlingar och sedan avslutas det hela med en kortare konsert med Ola. Har ni vägarna förbi, kom och säg hej…
2008-05-19
Expressen, Gröna Lund och Ola...
Igår var jag konferencier på Expressens fotbolls Em-uppladdning. Lekar, bus och Ola… ni vet han från Idol. Idag har jag varit på Gröna lunds stora scen och varit konferencier. Denna gång för världens största fotbolls-cup, S:t Erikscupens 50-års jubileum. Under dagen var det SM i Freestyle fotboll där man jonglerar med en fotboll under två minuter. Det var riktigt imponerande, killarna var grymma. Sedan var den en mänsklig kanonkula som skickade sig själv 35 meter i luften för att sedan landa i ett skyddsnät. Läskigt om du frågar mig. Även på denna tillställning kom Ola och uppträdde. Dessutom så såg jag honom på Sommarkrysset igår kväll, han är överallt…
2008-05-16
Tidningen Relation.
I tisdags var jag på TV4 Uppland, blev intervjuad av programledaren Per och trollade lite kort för honom. Per var verkligen en skön programledare som lät sig underhållas och inte höll tillbaka känslor för att vara ”proffsig”. Det blev verkligen en kul stund och jag hoppas att tv-tittarna tyckte lika som jag.

I onsdags uppträdde jag som vanligt på Comedy Corner på Harrys. Denna gång uppträdde förutom jag, Soran Ismail (Parlamentet), Thomas Bonderud (grundare av Big Ben Comedy) och huvudartist för kvällen var Marcus Palm (SVT:s Dubbat). Det var inte smockfullt i publiken, men det blev en riktigt skön kväll där alla komiker gjorde bra ifrån sig.

Nu har jag äntligen fått tidningen Relation i brevlådan (se bilden till vänster). Precis som jag trodde så blev bilderna riktigt bra, men även texten var väldigt välskriven. Jag måste erkänna att jag är riktigt nöjd med denna åtta sidor långa intervju. Extra kul eftersom att jag fick pryda framsidan.

Imorgon ska jag trolla och konfa för en ”inför fotbolls-Em-pryl” som Expressen anordnar. Jag kommer att presentera diverse olika framträdanden samt att även visa några trick. Har ni vägarna förbi Galleria Draget i Uppsala imorgon lördag så är ni varmt välkomna.

Eftersom att jag var med i Talang 2007 så följer jag Talang 2008 med stort nöje. Ikväll kommer den unga förmågan Alex – Master of illusion, att uppträda. Han är 16 år och har verkligen stora och maffiga visioner. Dessutom kommer jonglören Johan Wellton att uppträda, som är en FANTASTISK talang! Han är extremt duktig tekniskt, men han är även en skön snubbe som dessutom kan underhålla en publik. Rösta en gång på Alex och tre gånger på Johan Wellton!

Ha en skön helg,
det tänker jag.
2008-05-12
Morgonpasset i P3
Idag har jag varit på Morgonpasset i P3 och pratat. Jag fick återigen trolla i radio vilket brukar blir väldigt konstigt och kännas mest dumt. Men radioprataren Martina levde sig in i tricket och skrek rakt ut samtidigt som hon inte glömda att berätta vad som hände. Riktigt skoj! Med tanke på hur många sms från vänner som hört programmet så verkar det som om Morgonpasset har väldigt många lyssnare.
2008-05-11
Alex Schulmans innelista.
En kompis och kollega ringde mig idag och sa:
- Jag har varit i Finland i tre dagar och kommer tillbaka och så är du på Alex Schulmans innelista.
- Du sa vad?
Mycket riktigt, på ”Alex Schulman listar veckans tio viktigaste svenskar” fick jag vara på 8:e plats med motiveringen:

”Det är oförskämt att Johan fått så lite uppmärksamhet i Sverige. Förra veckan utsågs han till världens bästa trollkarl vid World magic seminar. Och här hemma tjatar vi fortfarande om den där fjanten Joe Labero.”

Visst var det en stor tävling, men ”världens bästa” vill jag inte kalla mig. Tack för dem snälla orden Alex.
2008-05-09
Intervjuer för fulla muggar.
Nu rullar det på med intervjuer,
7/5 P1 Nordegren
7/5 Radio City
9/5 SR Radio Uppland
12/5 P3 Morgonpasset
13/5 TV4 Uppland, nyhetsmorgon
16/5 Friskispressen kommer ut
16/5 Tidningen Relation, 8 sidor (!) lång intervju med mig.
3/6 Kamratposten
Juni E-tidningen Magiskt kommer ut med en längre intervju.

Det är kul att vinna internationella tävlingar, det borde jag göra oftare :)
2008-05-08
Radiointervjuer och show...
Igår gjorde jag två radiointervjuer, först P1 på Radiohuset i Stockholm. Efter det hoppade jag i bilen och åkte iväg till Radio City som sänder från Uppsala. Direkt därifrån till Comedy Corner där jag uppträdde tillsammans med Björn Gustafsson, Fredrik Andersson och Kodjo Akolor. Vi körde dessutom en extraföreställning i Vinterträdgården, parallellt (!). Det blev en riktigt bra kväll.
2008-05-06
Snälla vänner...
Imorgon onsdag kommer jag att göra en föreställning tillsammans med Björn Gustafsson. Inför föreställningen så ringde jag och stämde av så att allt var ok. Björn frågade hur det hade gått för mig i tävlingen i Las Vegas. Han blev eld och lågor och tyckte att tidningarna måste skriva om detta. Varpå han sa, ”Får jag ge ditt telefonnummer till DN?”
Det hela resulterade i
www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=147&a=766961

Tack så mycket Björn!
2008-05-04
Tillbaka i Sverige...
Nu är jag tillbaka i Sverige efter 23 dagar i USA. Under den tiden har jag gjort 17 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood, sett shower och vunnit close-up tävlingen i World Magic Seminar i Las Vegas. Jag är minst sagt nöjd. I slutet av klippet nedan kan man se själva prisutdelningen. De andra klippen hittar ni på www.johanstahl.blogspot.com


2008-04-17
Upp för en kulle, ner för ett berg...
Jag har nu hunnit uppträda två kvällar, tiden fullkomligt springer iväg när man har roligt. Eller om man ska vara petig så åker den nog Hummer här i Hollywood, i snabbfilen. Ikväll är det trollkarlskväll, vilket betyder att det är extra mycket trollisar som kommer för att titta. Jag har förberett ett extra trick för dem, väldigt svårt och extremt fräckt. Igår fick jag uppträda för människor som jag själv bara har sett på tv och på internet. Kändes nästan overkligt när dem kom fram till lilla mig efter föreställningen och tackade. Jag har inte riktigt förstått hur extremt stort det här är... för än nu. Jag gick till en trolleriaffär på Hollywood boulevard, jag började prata med en av expediterna. Jag berättade att jag uppträdder på “The Castle” (som dem säger i LA) var på killen svarar. Oh?! Really? Wow, that´s great! I will come and see you on Wednesday, on Magicians night. Varje kväll kommer det kända trolleriansikten, som står i baren och snackar trolleri.
Kul!
Jag har lagt ut ett par till filmer på www.johanstahl.blogspot.com
Mycket nöje!

2008-04-13
Första kvällen på The Magic Castle...
Igår besökte jag The Magic Castle för första gången. Jag kan bara säga wow, The Magic Castle är helt otroligt! Jag hade förstått att det var stort... MEN, det är gigantiskt! Tre fasta scener, tre extra showställen, restaurang, fyra barer... jag blev helt paff. Dem har dessutom ett piano som pratar :) Det är ett tomt piano som man kan prata med, säga något, och så pratar det med toner. Jag sa att jag kom ifrån sverige, så spelade pianot Svenska nationalsången! Det är svårt att förklara, men otroligt skoj att uppleva. Det är strikt dresscode, alla män har kostym och slips och alla kvinnor har fina klänningar. Väldigt stilfullt.

Det är verkligen ett “Castle” fyllt med detaljer och trolleriprylar. Det är tyvärr helt förbjudet att filma och fota inne på Magic Castle, annars hade jag såklart bifogat en bild. Idag ska jag tillbaka och prova ljudsystem, installera mig samt gå på en avslutningsmiddag med artisterna från den här veckan. Kul att jag blev bjuden även fast jag inte uppträdde den här veckan.
Nu är jag riktigt fokuserad på showen imorgon, det ska bli enormt skoj!

Ni kan även gå in och se första filmklippet på www.johanstahl.blogspot.com Jag ska försöka lägga ut ett till snart...
2008-04-12
Landat i Hollywood.
Nu har jag kommit till Los Angeles och checkat in på mitt hotell i Hollywood. Det ligger ca 150 meter från Magic Castle där jag kommer att uppträda. Nära och bra! Ikväll ska jag gå och kolla på showerna som visas den här veckan, samt att kolla in showsalen där jag ska jobba. Jag berättar mer snart...
2008-04-10
Sista packningen.
Nu håller jag på att packa det sista innan jag åker iväg imorgon kl 5.45 med slutdestination Hollywood. Skjortorna är noga strukna, sedan tappade jag tålamodet när jag knölade ned dem i resväskan. Jag har med laddare till mobiltelefon, ipod, Macbook, videokamera, fotokamera… det ser het sjukt ut. Jag har pillat ned strumpor i skorna för att spara lite plats, piffigt va?
Jag har gjort tre kopior i olika format av showmusiken, samt att jag har all musik till showen på min Ipod med tillhörande musiksystem. Känns tryggt. Nu börjar resan mot Magic Castle...
2008-04-07
Foton inför Hollywood.
Idag har jag varit och blivit fotad för ett ”magazine”. Det var en bildserie för intervjun som jag gjorde i måndags. Killarna som fotade hade hittat en riktigt häftig lokal, en gammal ladugård. Dessutom hade dem lagt till rökmaskiner och stämningsfyllt ljus. Det blev en hel del väldigt ”spaceade” bilder som jag tror kommer bli riktigt bra. Om ni vill se lite från plåtningen så finns det ett klipp på www.johanstahl.blogspot.com

Bild: En kall trollkarl i en kall ladugård.
2008-04-06
Möbler och dagbok.
Ikväll gjorde jag ett jobb för en större möbelkedja. Kul gäng och skoj att jag fick köra igenom stora delar inför Hollywood-showerna. Det här var det näst sista giget innan jag åker nu på fredag. Jag har dessutom börjat pilla med min resedagbok där man kommer att kunna följa min resa från Uppsala till Hollywood och Las Vegas. Tanken är dessutom att jag ska försöka göra en hel del filmsnuttar så att man kan se hur det går för mig. www.johanstahl.blogspot.com/ Hoppas att ni tittar in regelbundet från och med den 11:e april.

Bild: Logen var inte den största och mest glamorösa som jag har sett 
2008-04-03
Humor och egosnack.
Igår uppträdde jag på Comedy Corner, konfade och provade delar av showen som ska med till Hollywood. Huvudartist för kvällen var min barndomskompis och vapendragare Fredrik Andersson. Det slog mig när jag såg Fredrik, hur otroligt bra humor fungerar på en stå-upp scen. Idag har jag suttit och blivit intervjuad av ett magazin. Efter att ha pratat om sig själv och sitt jobb i närmare två timmar så känner man sig fruktansvärt egocentrisk. Men jag tror att det kommer att bli en bra artikel. Dessutom så kommer fotofirman www.alexochmartin.se att ta bilderna, vilket ska bli grymt skoj att få se vad dem hittar på. Killarna har en alldeles egen och unik stil.
2008-03-30
Youtube.com
Internets genomslagskraft

Jag var inne på youtube och kollade runt, när jag hittade ett gammal klipp på mig själv från Talang 2007. Klippet från mitt första program har nu kommit upp till 52000 tittningar. www.youtube.com/watch?v=G3KtgKB9YqE
Skoj. Men om man jämför med dem 1500 000 som tittade på varje avsnitt av Talang 2007 så är det kanske inte fullt så mycket. Samtidigt så är 52000 personer fler än vad jag uppträdde live för under hela 2007.
Det ska bli kul att följa Talang 2008, speciellt då jag vet att det är flera utav mina vänner som har sökt.

Passade dessutom på att kolla hur det gick för min lilla Pr-film. Inte fullt lika många, men tillsammans med fejmtv-snutten så är det ändå uppe i lite drygt 20000 tittningar. www.youtube.com/watch?v=M-t3ZzXytyI /> www.fejmtv.se/videoklipp/6dd3137d3c16d11c
2008-03-27
Post-it lappar i natten...
Klockan är 00.25, jag har precis kommit hem ifrån en show på Comedy Corner. Ikväll uppträdde bla Janne Westerlund, Svenne Brundin och Per Johansson. Även fast det är sent så passar jag på att köra ett pass till på kontoret, skicka lite offerter, ett litet manus och små detaljer inför Hollywood-showerna. Även om det är en skön känsla att driva sitt eget företag, så ibland kan jag känna att det hade varit skön med en fast anställning som slutar så fort som man har lämnat jobbet kl 17.00. Så… offert…

Bild: Om jag någon gång skriver en bok om att driva företag så ska den heta,
";Hur man driver ett företag med hjälp av post-it lappar";.
2008-03-20
Föreläsning om humor.
Igår höll jag ett seminarie på en gymnasieskola om humor. Verkligen lärorikt att få prata med så många smarta ungdomar. Efter det så åkte jag iväg och gjorde en audition för ett nytt projekt. Det vore verkligen jättekul om jag skulle få det. Jag berättar mer om det senare.
På kvällen uppträdde jag med Tobias Persson. Han är utav Sveriges bästa stå-upp komiker och han har äntligen börjat synas en del i TV. Babben & co, morgonsoffa, Stockholm live mm. Jag tycker att det är otroligt skoj när det går bra för talangfyllda vänner! Det är kul när det går bra för alla sina vänner, men framför allt, de talangfyllda. Imorgon ska jag iväg och titta på show själv, känns lyxigt. Det är stå-upp komikern Steven Lynch som kommer till Sverige och till China teatern. Sök på honom på www.youtube.com

Bild: www.tobiaspersson.net
2008-03-14
Comedy, trolleri och radio.
Igår uppträdde jag på Comedy Corner tillsammans med bla Kristoffer Appelquist. Det var inte knökfullt i publiken, men det var en härlig och god stämning. Kristoffer kommer att vara med i säsongens första Parlamentet på TV4, håll ögonen öppna. Titta och njut! Det är verkligen kul när det går bra för vänner.

Idag var jag i Stockholm och uppträdde på Flopp Comedy. Det var ”Magic evening”, så det var bara massa trollkarlar som showade. Dessutom, som pricken över i:et, hade det åkt upp ett gäng trollkarlar från Göteborg, bara för att se föreställningen. Riktigt kul att få träffa gamla vänner och kollegor.
Imorgon kommer jag att vara med i Radio City ca 17.10. Vi sänder direkt ifrån nattklubben Birjer Jarl i Uppsala. Lyssna gärna: http://www.city1065.se/
Bild: Tobbe Trollkarl in action!
2008-03-09
Gamla synder...
Innan min trollerikarriär sparkade igång på riktigt så jobbade jag i sex år som aerobicinstruktör på ett av Sveriges största träningsställen. Det var verkligen en kul erfarenhet och jag har fortfarande nytta av mina tidigare kunskaper i mitt yrke som trollkarl. När jag kom till mitt gamla träningsställes nya lokal så fick jag en smärre chock. Jag möttes av en tre meter hög bild av… mig själv. Kul, men lite surrealistiskt när man inte är beredd på det.
2008-03-05
Utveckling och show.
Idag har jag haft en härligt fullbokad dag. Först iväg till Stockholm på workshop där vi bollade idéer om scenkaraktärer och material som utgår ifrån personligheten. Otroligt givande! Thomas Oredsson är en väldigt duktig regissör. En mening som han sa var värd hela kursavgiften (två dagar i veckan i 10 veckors tid). Det var en väldigt bra mening! Sedan tog jag tåget till Uppsala där jag uppträdde tillsammans med bla Mårten Andersson. En väldigt rolig föreställning med massor av skratt och glädje.

Bild: www.martenandersson.se/
2008-03-04
Den som slutar att bli bättre...
Den som slutar att bli bättre, slutar att vara bra. Det är något som min far alltid brukar säga, och det är något som jag försöker eftersträva. Därför har jag anmält mig till en manusworkshop, där man i grupp arbetar igenom manus och sedan framför inför grupp. Det kommer att vara två heldagar i veckan, under tio veckors tid. Vi är tio professionella artister som coachas av komikerveteranen Thomas Oredsson. Jag är helt övertygad om att det kommer bli väldigt inspirerande och utvecklande.

Bild: www.oredsson.nu
2008-03-03
Las Vegas...
Jag tänker nu berätta ännu en kul sak. Efter min 21 föreställningar på The Magic Castle i Hollywood ska jag iväg till Las Vegas… och uppträda! Jag kommer att uppträda på ”Orleans, Hotel & Casino”. Fruktansvärt rolig. Först Hollywood, sedan Las Vegas… under loppet av två veckors tid. Inför detta har jag satt ihop en ny sekvens.
I ”Stadsmästerskapen i trolleri” fick jag pris för bästa individuella akt. Och igår i Östersund kom jag tvåa i SM. Jag hade gärna vunnit, men med tanke på den hårda konkurrensen och det faktum att killen som vann har jobbat som trollkarl i 20 år, så känns det helt ok. Nu gäller det bara att slipa vidare och bli ännu bättre med siktet inställt på Las Vegas. Och nästa år, vem vet, då kanske jag vinner SM med min akt :)
2008-02-28
Spännande humor.
Igår uppträdde jag med humorlegenden Peter Wahlbeck. Det är alltid lika spännande att uppträda tillsammans med Peter, för man vet aldrig vad som kommer att hända. Det kan bli publikimprovisation, konstnärligt eller politiskt snack… eller som igår, en fullständigt fantastisk stand-up show. Själv provade jag nytt material. Material som jag har övat på ca 500 timmar, för en slutprodukt som är ca 8 minuter lång. Kändes bra efteråt. Lite förbättringar, upptäckte jag redan på scen. Ca 20 föreställningar till så kommer det att bli riktigt bra. Tanken är att jag ska göra just den biten på Magic Castle i Hollywood.

Bild: unt.se
2008-02-22
Björn Gustafsson!
Det är nu klart att jag kommer att vara med i föreställningen ”Björn Gustafsson & vänner”. Det är en stå-upp föreställning som kommer att hållas i Vinterträdgården i Uppsala. Björn Gustafsson är just nu aktuell i Melodifestivalen och är antagligen den hetaste och mest omtalade komikern i Sverige just nu. Förutom Björn, så kommer även Kodjo Akolor och Fredrik Andersson att uppträda. Själv kommer jag att fungera som konferencier under kvällen. Vill ni komma? Biljetter köps på Musikörat i Uppsala, 250:-. Om det finns några kvar vill säga…
2008-02-15
Hollywood! The Magic Castle!
En härlig vecka börjar gå mot sitt slut! I onsdags uppträdde jag på Comedy Corner med några utav Sveriges absolut roligaste komiker. Fredrik Andersson, Kodjo Akolor och André Wickström. En fullsatt och fantastisk rolig kväll! Igår, torsdags var i Stockholm och uppträdde på en stämningsfylld taklagsfest. Alla som har varit på en taklagsfest vet att traditionen säger, ”två vita och en brun”. Alltså, två nubbe och en avec. Dessförinnan så är det värmning i bodarna. Vi snackar riktiga karlar, som går upp kl fem på morgonen och äter snus till frukost. Det var ett härligt hålligång på gubbarna redan innan jag klev upp på scenen. Jag fick även den stora äran att jobba tillsammans med den legendariska ljudteknikern Boa. Otroligt skön att ha ett fullblodsproffs vid sin sida. Idag, fredag så uppträdde jag på Hotell Scandic Upplandia, för ett stort gäng. Till 95% kvinnor. Riktigt roligt och varm stämning.

Nu till något riktigt roligt. Det är nu klart att jag kommer att uppträda på The Magic Castle i Hollywood. Jag kommer att göra 21 föreställningar på den anrika Parlourscenen. Det här är en livslång dröm som förverkligas. www.magiccastle.com Jag kommer att åka den 11:e april till Hollywood och den 14:e april gör jag min första föreställning. När jag har gjort mina förställningar så åker jag direkt till Las Vegas för ännu mer trolleri. Det bäddar för en rolig april månad!

Bild: www.magiccastle.com
2008-02-08
Härlig vecka...
Nu är det nya året igång på riktigt. Jag har haft en lång träningsperiod då jag har övat in nya effekter och slipat fram nya trick. Den här veckan är full av roliga kvällar. I tisdags var jag på urpremiären av den nya Stå-upp klubben Downstairs Comedy. I onsdags var jag och uppträdde med Magnus Betnér i Uppsala. I dag torsdag, har jag varit och uppträtt med bla Özz Nujen på Norrare Comedy Klubb i Falun. Imorgon fredag ska jag till Comedy Street i Stockholm och uppträda. Lördag Stadsmästerskapen i trolleri i Västerås. Veckan avslutas på Big Ben Stå-upp klubb på Söder i Stockholm.
Det är verkligen jättekul att det finns så många bra klubbar i vårat avlånga land!
2007-12-31
Gott nytt år!
2007-12-18
Avslutningar...
Året börjar smyga mot sitt slut, och nu har jag bara två jobb kvar på hela 2007. Däremot så är det nu lite olika avslutningsmiddagar med olika konstellationer. Idag var jag först på Oscarsteatern med Artist&Eventbolaget och åt skinkmacka och drack glögg. Sedan avslutade jag kvällen på restaurangen som så piffigt heter just, Restaurangen. Där träffade jag några trollkarlskollegor, Tobbe Trollkarl, Jonas Ljung och Peter Brynolf. En väldigt härlig kväll, god mat och trevligt sällskap.
2007-12-03
Mässa och slott.
Jag uppträdde även vid de två sista dagarna av läkarmässan i Stockholm. Väldigt roligt att se hur välutbildade människor hanterar trolleri, allt ifrån att gå därifrån till att rent spontant slå till mig i bröstet och utbrista, Fantastiskt! Jag har alltid undrat hur framgång smakar, och det påminner skrämmande mycket om smärta… i bröstområdet. På fredag kväll gjorde jag en föreställning på ett slott i Bromma för ett IT-företag. Riktigt roligt trots att jag var trött och hade ont i bröstet.
2007-11-29
17 timmars arbetsdag...
Jag håller just nu på att runda av en 17 timmar lång arbetsdag. Dagen började på en mässa för läkare. Massa mingeltrolleri, vilket är ett bra sätt att dra in folk i en monter. Åkte direkt efter det till kvällens föreställning i Uppsala. När jag väl kom hem så var jag tvungen att ta hand om nyinkomna förfrågningar samt morgondagens föreställning. Även om jag är trött, så kan jag inte sluta le. Jag har världens roligaste arbete!
2007-11-25
Uppsala, Stockholm, Finspång...
I onsdags var det åter igen dags för en föreställning på Stå-upp klubben Comedy Corner i Uppsala. Jag provade lite nya prylar, en ny variant av ett trick som jag inte har framfört på länge. Om jag slipar lite till så kommer det till och med kunna matcha in i min fasta show, vilket var en glad överraskning. Kvällens huvudartist var André Wickström. Oj, vad bra han var! Det var verkligen inspirerande.
Jag hade dessutom den stora äran att uppträda med André Wickström dagen efter på den nystartade klubben ”Flopp Comedy”. En skön klubb med stora möjligheter. Ska bli kul att följa utvecklingen. I fredags så uppträdde jag på en tillställning i Finspång i djupast Östergötland. Det var ett gäng med sjuksköterskor och läkare som hade fest. För först gången på väldigt länge så kände jag mig inte speciellt laddad att uppträda. Men, men, det är bara att bita ihop och göra sitt jobb. Men så, på scenen så hände det… glädjen kom tillbaka! Och jag gjorde en av de roligaste showerna jag gjort på väldigt länge. Då slog det mig, hur fantastiskt lyckligt lottad jag är som får jobba med det jag verkligen älskar. Att underhålla människor!
2007-11-19
1347 personer...
Under lördagen uppträdde jag på Friskis&Svettis egna inspirationsdag, Svettisdagarna. 1347 helladdade personer, och var och en av dem med mer energi än Barsebäck reaktor 1. Jag var konferencier, jag mingeltrollade och gjorde även en scenshow. Det är en speciell upplevelse att uppträda för 1347 personer som jublar och applåderar. Jag stod på scenen och kom på mig själv att rysa till av den otroliga stämningen. Vilken upplevelse!!!
2007-11-15
Comedyklubbar.
I tisdags uppträdde jag på den nya Comedyklubben Galways som ligger på Kungsgatan i Stockholm. Jag fick den stora äran att uppträda sist i andra set, alltså avsluta kvällen. Riktigt roligt att det blev så bra som det blev!

Igår uppträdde jag på Comedy Corner tillsammans med bla John Houdi och Björn Gustafsson. Vilken härlig kväll, tok fullt i lokalen, grymma artister! Det är verkligen roligt att ha roligt!

Bild: Uppsalavimmel.se
2007-11-09
Comedy, mingel och BOOM!!!
I onsdags så uppträdde jag som vanligt på Stand-up comedy klubben, Comedy Corner. En riktigt rolig kväll mycket en grym publik! I går så var jag i Solna och uppträdde på ett byggföretag med mingeltrolleri och en mindre scenshow. Allting gick hur bra som helst… tills jag var på väg hem. Jag hör ett konstigt ljud ifrån bilen. Stannar bilen. Jag går ut, kollar så att jag inte har fått punktering. Alla däcken ser bra ut. Jag tar en vända till och känner på däcken. Hittar inget, så jag åker ut på E4:an igen. Jag har på känn att något är på tok, så jag tar det lite lugnt. 90-100 km/h på en 110-väg.

PANG!!!

Mitt vänstra framhjul hoppar av, och fortsätter framåt… utan bilen. Bilen glider nu fram, gnistor flyger (precis som på film hinner jag tänka). Jag hinner styra mot kanten. Nu står jag stilla. Mitt däck däremot rullar fortfarande.

KNACK, KNACK.

Det är en man som har legat bakom mig precis när däcket hoppade av.
- Shit! Det var det värsta jag varit med om! Jag höll på att skita på mig. Men du ser lugn ut. Har du telefon så att du kan ringa bärgning?
Skönt med en vänlig själ som stannar.
- Tack för att du stannade, jag har telefon.
Han åkte vidare. Kvar stod jag. Finskorna på och bara tre däck. Mitt i natten och bilarna dundrar förbi i en väldans fart. Jag har såklart ett extradäck i bak, men bultarna från originaldäcket är borta. Så, jag tog en bult ifrån vart och ett av de kvarvarande däcken. Plockar fram domkraften, sätter på extradäcket endast med tre bultar. Och sedan bar det av tillbaka till Uppsala. Man får ändå säga att jag hade tur i oturen. Det kunde ha blivit väldigt mycket värre.
2007-11-01
Trollkarlskväll!
Igår var det Hasse Brontén som var kvällens huvudartist på Comedy Corner. Istället för att ha massa nya spännande komiker i första delen av kvällen så hade jag denna onsdag bjudit in några av mina trollkarlskollegor. Vi fick en skön trolleri kavalkad av Tobbe Trollkarl, Whoops entertainment och Peter Brynolf. Jag visade även två nya grejer som jag hade övat in dagen till ära.
2007-10-31
Två intervjuer.
Bilden till vänster är på radioprataren Madeleine Kihlman. Jag var uppe hos City 106,5 och pratade om kommande onsdags föreställning. Jag har försökt övertala Madde och hennes radiopratarkollega Jens att dem ska prova på att köra lite Stand-up. Men det går trögt. Jag gjorde även en intervju för studenttidningen Phosforos. Lite extra kul eftersom att det är nationstidningen på min gamla studentnation från min tid som student vid Uppsala Universitet.
2007-10-30
Hemma hos.
Idag har jag varit på Stå-upp klubben ”Hemma hos” och uppträtt. Det är alltid kul att komma till en ny klubb, med nya förutsättningar och sin säregna publik. Passade dessutom på att prova lite nytt material som fungerade förvånansvärt bra för att vara första gången jag drog det. Det blev en lärorik kväll!
2007-10-26
Göteborg.
I onsdags uppträdde jag på ett fullsatt Comedy Corner. Lasse Karlsson som var huvudartist för kvällen gjorde ett strålande arbete. Verkligen kul att se en riktigt duktig stå-uppare hantera en publik. I torsdags åkte jag ned till Göteborg för att göra en scenshow. På morgonen dagen efter passade jag på att ta en fika med trollkarlskollegan och goda vännen Stefan Odelberg. Vi satt och bollade idéer inför framtiden. Som en bonus så träffade jag stå-upp komikern Tobias Persson på tåget hem, vi satt och pratade, och vips så var vi i Stockholm. Tiden går fort när man har kul. Det är riktig magi!
2007-10-22
Hektiskt men kul!
Nu är min hektiska men fantastiska vecka över. I fredags uppträdde jag på Stå-upp klubben Comedy Street med bla Magnus Betnér, Christoffer Lindell och Petra Mede. Det var verkligen en härlig publik och ett väldigt spännande klubbkoncept. Känns ungefär som en tv-talkshow, fast live.Om ni har vägarna förbi, passa på. Det är absolut värt ett besök.

Ikväll så uppträdde jag på Comedy-klubben Big Ben på Söder. Alltid lika kul och spännande att uppträda där. Alltid massa komikervänner som ska uppträda. Det är ca 10 komiker som uppträder varje söndag. Nu är det bara att vässa klorna inför ännu en vecka…
2007-10-19
TravelWorld.
Idag har jag gjort ett showcase på eventmässan Travelworld. Mässan hölls på Grand hotell i Stockholm och jag uppträdde där för diverse olika eventmakare. Många gamla trevliga ansikten men även en hel del nya kontakter. Efteråt träffade jag en kollega och förberedde morgondagens show på Comedy Street.
2007-10-18
Inspelning och humor.
Idag har jag varit och spelat in ett program för TV4s Lattjo Lajban. Det var en spännande inspelning, mycket tack vare programledarens sidekick som spelade på Keyboard i tid och otid. Det blev som en ungdomsvariant av David Letterman. Det kommer att sändas en fredag 07.15 på TV4. Vilket datum är inte riktigt klart ännu.

Därefter hoppade jag in i bilen och åkte direkt till Stå-upp klubben Comedy Corner där jag skulle uppträda och vara konferencier på kvällen. En riktigt rolig kväll med många roliga komiker.
2007-10-15
Stå-upp klubbar, showcase och TV4.
Nu har jag kommit hem ifrån en väldigt givande helg nere i Lund, där ca 500 trollkarlar träffas för att utbyta idéer och bolla fram nya rutiner. Det är alltid väldigt givande och inspirerande, men framför allt är det roligt att träffa sina kollegor från vårt avlånga land. Nu hinner jag dock inte ta tag i alla nya idéer, utan jag måste istället förbereda mig inför en hektisk vecka. På onsdag ska jag först till Frihamnen och spela in en grej för TV4, direkt därefter till Uppsala och vara konferencier för Comedy Corner. På torsdag ska jag iväg till Grand Hotell i Stockholm och göra ett showcase på TravelWorld mässan. Fredag kommer jag att uppträda på stå-upp klubben Comedy Street med bla Magnus Betnér. Lördag har jag en trolleriföreställning i Stockholm och på söndag kommer jag att uppträda på ytterligare en stå-upp klubb i Stockholm, Big Ben Comedy på Söder.
2007-10-07
Mycket roligt...
Under den senaste veckan har jag hunnit med en hel del roliga saker. Jag har bla jobbat med Özz Nujen, som var ett riktigt energiknippe. Oj vad den killen har många bollar i luften, stand-up, teater, radio, tv mm. Väldigt inspirerande att få jobba med någon som är så driftig.

Dessutom så jobbade jag i år igen som publikuppvärmare för lilla melodifestivalen som produceras av SVT. Mitt jobb går ut på att publiken ska vara glad hela tiden, så att det smittar av sig på artisterna samt att bildproducenten får snygga publikbilder. Efter ett genrep och en direktsänd föreställning var jag minst sagt trött. Det blev en väldigt snygg produktion i år! Dessutom så är dem alltid så himla trevliga på SVT, man känner sig alltid som en i gänget…
2007-09-26
TV4, kryssning, företagsevent och nypremiär!
Igår var jag på en företagskryssning på Viking Line, Cinderella. Tredje året i rad som jag har varit på just den kryssningen och trollat.
Idag är det en spännande dag. Jag har värmt upp med en intervju och framträdande i TV4 Uppland. Det är alltid lika spännande när det är live, allt kan hända, och det gör det.
Roligast idag var när jag trollade för programledaren och hon tappade masken.
";- Men vad fa… oj, nu svor jag nästan. Hur gjorde du det där?!";
Ikväll har jag två grejer. Dels nypremiär på min Stand-up klubb, Comedy Corner. Dels ett företagsevent för en byggfirma. Det kommer bli en stressig men rolig kväll!
2007-09-18
Byggboom!
Det råder byggboom i Sverige, och tack vare det så blir det en hel del jobb på taklagsfester. På ett par veckors tid har jag nu gjort tre stycken taklagsfester runt omkring i vårat avlånga land.
Det är alltid kul när man vaknar dagen efter och har ett mail som detta i inkorgen.
”God morgon! Tack för i går. Vilken lyckad kväll. Stämningen var på topp hos alla. Tack än en gång.”
2007-09-10
Internationellt läkemedelsföretag.
Igår, den 9:e september var jag på Vasamuseet och gjorde en close-up föreställning för ett internationellt läkemedelsföretag. Det var första gången som jag själv jobbade i Vasamuseet, och jag måste säga att det var väldigt effektfullt. Gästerna njöt av sin middag precis vid skeppet, god mat, bra service och en fantastisk utsikt. Foto: Mikael Strinnhed
2007-09-07
Nu rullar det på, för fullt.
I tisdags var jag och höll ett seminarie för trollkarlar på riksorganisationen Svensk Magisk Cirkel. Jag berättade bla om min karriär, hur man skapar koncept och såklart lite trolleri. I onsdags var jag på Kalasmottagningen, för andra året i rad. Alltid roligt när kunden är så pass nöjd att dem vill anlita samma artist nästföljande år. Ännu roligare var när en av bokarna sa när vi skiljdes åt,
- Då syns vi om ett år.
Kul!
Igår, torsdag, var jag i min hemstad Uppsala och uppträdde på Vinterträdgården i Uppsala för ett härligt gäng på 120 kvinnor och tre män. Vilken skön stämning! Idag fredag, bär det iväg till Nova Park, som ligger i närheten av Arlanda. Lördag är jag ledig. Och på söndag så ska jag iväg till Wasamuseet och uppträda för en företagsgrupp. Nu märker man att sommaren är slut, och man är tillbaka i verkligheten.
2007-08-18
Nu är höstsäsongen igång!
Efter en välbehövlig semester så var det nu dags att dra igång. Förra året gjorde jag en show för Cafebar. I år fick jag komma tillbaka med trollerishow och även som konferencier och prisutdelare. Jag måste tacka Cafebar för att återigen vara så varma och härliga, verkligen ett kanon gäng! Roligt var dessutom när dem frågade mig vad jag skulle göra nästa år, på deras 20 års jubileum. Vilken ära, jag ska slipa fram något speciellt!

Stort tack för en kanon kväll!
2007-07-17
Klart för ny omgång.
Det är nu klart att det blir en ny säsong av Comedy Corner!

Den 26:e september drar vi igång med nypremiär, headliner för kvällen är Tobias Persson. Intresset efter förra omgången har varit stort, både bland komiker som vill uppträda samt publik som vill komma igen.

Personligen tycker jag att det ska bli kanonkul,
jag har en hel del nya och fräscha grejer som jag vill prova.


Varje onsdag från 26:e september ända fram till 19:e december,
Harrys i Uppsala.
Hjärtligt välkomna!
2007-06-11
Grattis!
Stort grattis till Zillah & Totte som tog hem en miljon kronor i finalen av Talang 2007!

Redan när jag såg första programmet av Talang så utmärkte sig verkligen Zillah, hon kommer gå långt! Och det här är nog bara början, jag hoppas verkligen att det är något barnprogram som har norpat tag i duon.

Stort Grattis!

2007-05-21
Snart dags för semifinal.
Nu är det alldeles strax dags för semifinal i Talang 2007. Fredag den 25:e maj, TV4, kl 20.00. Den här gången är det verkligen tufft motstånd, alla vaär verkligen talanger. Då får man plocka fram ess i rockärmen, jag har förberett något extra roligt till på fredag. Hoppas att ni ska gilla det!

Dessutom så har jag ytterligare en kul grej på gång,
Håll utkik på www.kjell.tv
2007-05-04
Semifinal, här kommer jag!
Detta var det pirrigaste som jag har gjort i min karriär. Att ställa sig på en scen och bli bedömd av en svårflörtad Bert Karlsson… men det gick vägen! Oj vad skönt när beskedet kom, nästan så att jag brast ut i en liten glädje dans… men bara nästan. Nu gäller det att ladda till semifinalen, hitta ett fantastiskt nummer som max får ta två minuter. Håll tummarna för mig, och rösta vilt… på mig.
2007-05-03
Talang 2007
Den 4:e maj kommer jag att vara med i TV4:s fredags underhållning, Talang 2007. Där kommer jag att bli bedömd av Bert Karlsson, Hanna Hedlund och Tobbe Trollkarl. Om dem tycker att jag är tillräckligt bra har jag chans att vinna 1000000:-, men om dem tycker att jag inte håller måttet kommer de att ge mig röda kryss, och då åker jag ut…
Lite läskigt, men mycket roligt!

Håll tummarna för mig!

4:e maj, TV4, 20.00.
2007-04-11
Premiär för nya www.JohanStahl.se!
Så var det äntligen dags, den nya hemsidan är färdig!

Det känns väldigt skoj att få lansera en ny fantasifull design som mer representerar mig och min show. Ledorden bakom sidan är, fartfylld och magisk.

Jag vill rikta ett stort tack till Henrik Pilerud som tillsammans med sitt team har gjort ett strålande arbete, både grafiskt och tekniskt. Henrik är även konstnären/fotografen som har tagit alla bilderna. Stort tack!

Om ni vill kolla in vad Henrik har skapat tidigare så gå in på www.pilerud.com . Henrik är verkligen en allkonstnär, fotograf, designer och filmskapare.

Hoppas att ni gillar sidan!


-Johan Ståhl-